Utstyrsliste

For de av dere som traff oss på Skyttermessen 2020, så hadde vi med oss noen Touchskjermer, disse benyttes som fellesskjermer. Her kommer en liste over det utstyret vi hadde med oss slik at dere kan kjøpe dette selv eller noe tilsvarende.

Fra Komplett.no

22” Touch Skjerm med RPi4

Raspberry Pi 4 Model B 4GB Starter Kit Varenummer: 1136633 / Produktnr.: 3051887_KIT

Asus 22” LED VT229H Varenummer: 1121879 / Produktnr.: 90LM0490-B01170

iiglo HDMI Kabel HDMI - mini HDMI 2 m HDMI male - mini HDMI male

Ønskes det en billigere utgave, holder det med RPi3, men disse begynner å bli utsolgt. Det kan og tas en mindre skjerm om det er ønskelig, den samme skjermen finnes i en 16” utgave også. Merk at RPi 4 bruker Mini-HDMI mens RPi3 bruker vanlig HDMI kabel.

Den minste utgaven vi hadde med besto av en 7” RPI skjerm

Raspberry Pi Touch Screen 7” Varenummer: 888104 / Produktnr.: RASPBERRYPI-DISPLAY MERK: Denne trenger et chassis, som komlpett ikke har. Men dette kan bestilles fra f.eks Dustin https://www.dustinhome.no/product/5010914818/touchscreen-case-for-raspberry-pi—black

Kortlesere

Når det kommer til kortlesere, kan det benyttes mange varianter.Vi har brukt en type vi har kjøpt på ebay. Denne finnes i 2 varianter, EM og Mifare. Forskjellen er bare om det er med eller uten kryptering, De aller fleste burde nokk ta den med kryptering da denne er kompatibel med de aller fleste kort og nøkkelbrikker.

Men om dere har et kortsystem fra f.eks Bewator av litt eldre dato på klubben, kan det hende at dette er EM standard og da kan slike kortlesere benyttes for å gjenbruke det samme kortet.

Vi anbefaler MIFARE varianten såfremst det ikke finnes andre grunner.

Vi anbefaler og at det benyttes samme type kortleser på alle enhetene deres, da vi har sett at noen kortlesere ikke gir ut den samme texten på det samme kortet(og ikke alle er konfigurerbare til å gi samme streng)

Oppsett av Raspbian

Vi har brukt en standard installasjon av Raspbian på våre oppsett, med en modifikasjon for kiosk oppsett.

Det finnes flere varianter for hvordan Kiosk modues settes opp, vi har forsøkt forskjellige varianter, men den enkleste er å følge denne guiden her https://pimylifeup.com/raspberry-pi-kiosk/

Denne gjør det mulig å trykke ALT+F4 for å hoppe ut av Chromium slik at det er mulig å kjøre endringer på oppsettet, evt oppdateringer til Raspbian. Dersom en metode med LXDE f.eks benyttes er dette litt værre å få til,men samtidig er Kiosk modusen låst enda mer ned.

f.eks denne guiden her https://die-antwort.eu/techblog/2017-12-setup-raspberry-pi-for-kiosk-mode/

Denne er basert på Raspbian Stretch fra 2017, så noe tilpassning kan tilkomme.